Wedden op Tennis: de Beste Odds bij 711 Sport 

Na voetbal staat tennis op nummer 2 als sport met de meeste leden. Ook om te kijken is tennis wereldwijd populair en wanneer we er graag naar kijken, kun je er vaak ook op wedden. Wedden op tennis maakt toernooien spannender om naar te kijken, omdat niet alleen je favoriete speler strijdt om de winst, maar er voor jou ook wat op het spel staat. Wedden op tennis doe je natuurlijk bij 711, en hier lees je alles wat je hierover moet weten.


Waar kun je wedden op tennis?

Wedden op tennis doe je bij een legale online bookmaker, zoals 711. In ons sportsbook vind je talloze sportweddenschappen op verschillende sporten, zoals voetbal, Formule 1 en natuurlijk tennis.


Is wedden op tennis legaal?

Sinds 1 oktober 2021 is het legaal om online te tennis wedden en in te zetten op andere sporten. Op dat moment is namelijk de Wet Kansspelen op afstand (Wet Koa) van kracht geworden. Onder deze wet kunnen aanbieders een vergunning aanvragen voor het aanbieden van een online casino en/of een online sportsbook.

 

Wedden op tennis is dus legaal zolang je het bij een online sportsbook met een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit doet. Je weet dan zeker dat je weddenschappen eerlijk en veilig afgesloten worden en jij als speler beschermd bent. Uiteraard heeft 711 een Nederlandse vergunning en kun je hier dus vertrouwd wedden op tennis, maar ook op andere sporten.


Welke soorten tennisweddenschappen zijn er?

Wedden op tennis is in de basis best eenvoudig: bij elke wedstrijd is er een winnaar, gelijkspel bestaat niet. Als je dus inzet op de winnaar van een wedstrijd, heb je 50% kans dat je wint. Dat is een hogere kans dan bij veel andere weddenschappen.

 

Maar, alleen tennis wedden op de winnaar is natuurlijk saai, en vooral in wedstrijden waarbij de ene speler veel beter is dan de andere, zijn de odds voor winst van de sterke speler erg laag. Oftewel, daar win je niet veel mee als je daarop inzet, ook al is dat misschien de meest logische weddenschap om te plaatsen.

 

Daarom is het interessant om te kijken naar andere type weddenschappen voor tennis. En daarbij kun je inzetten op een wedstrijd, op een toernooi of op een competitie. Laten we daar eens dieper in duiken.


Wedden op tenniswedstrijden en competities

De meest voorkomende weddenschappen op tennis zijn die op een wedstrijd. Voor een tenniswedstrijd kun je natuurlijk inzetten op de winnaar van de wedstrijd, maar er zijn meer soorten weddenschappen te vinden.

 

Zo leent tennis zich perfect voor het wedden met handicaps. Daarbij bepaal je waarop je wil inzetten, maar geef je een extra voorwaarde mee. Zoals op de uitkomst: Speler A wint met handicap +0.5 betekent dat Speler A de wedstrijd wint of in ieder geval niet verliest met meer dan 0,5 set.

 

Er zijn bij een tenniswedstrijd nog veel meer soorten weddenschappen af te sluiten, zoals:

 

 • Welke speler speelt de meeste games
 • Hoeveel games worden er totaal gespeeld (meestal als een under/over weddenschap)
 • Hoeveel sets worden er totaal gespeeld
 • Stand in sets
 • Totaal aantal gewonnen games per speler (vaak in over/under weddenschappen)
 • Deuce in set/game
 • Correcte score per set in games
 • Totaal aantal games per set
 • Correcte score per set

 

Een deel van deze weddenschappen kan voordat de wedstrijd begint al worden afgesloten, een deel komt beschikbaar wanneer de wedstrijd bezig is. Tennis is dan ook een sport waarop veel live gewed wordt.

 

Je kunt voor de grote competities in tennis, de ATP en WTA, maar ook de Challenger tour en de ITF, tennis wedden op de verschillende wedstrijden.


Weddenschappen op wedstrijden die niet aangeboden worden

Er zijn ook weddenschappen op tennis die bij buitenlandse bookmakers wel aangeboden worden, maar die je in ons sportsbook niet tegen zult komen. Dit komt omdat dit weddenschappen zijn die onder de Nederlandse vergunning niet toegestaan zijn. Denk dan aan weddenschappen als:

 

 • Dubbele fout
 • Aantal dubbele fouten
 • Straf van de scheidsrechter
 • Inroepen van het recht op een challenge
 • Aantal keren dat het recht op een challenge ingeroepen wordt
 • Winst of verlies van een specifieke game of set

 

Dit zijn weddenschappen die door één speler redelijk gemakkelijk te beïnvloeden zijn en daarom vatbaar zijn voor matchfixing.


Wedden op tennistoernooien

Hoewel er door het jaar heen vele verschillende tenniswedstrijden te vinden zijn om op te wedden, zit het grootste wedvolume op de grote toernooien. De vier grote toernooien noemen we de Grand Slams, dit zijn Wimbledon, Roland Garros, Australian Open en US Open. Daarnaast zijn er nog verschillende andere interessante toernooien, bijvoorbeeld in Nederland, zoals de Libéma Open.

 

Overigens is het bijzonder om te vertellen dat tennis de enige sport is waarin het prijzengeld voor mannen en vrouwen gelijk is. Voor elke Grand Slam winnen de vrouwen net zoveel als de mannen. Daar kunnen veel andere sporten nog een voorbeeld aan nemen.


Wedden op Wimbledon

Wimbledon, kort voor The Wimbledon Championships, is één van de vier Grand Slams en is als het oudste tennistoernooi - de eerste editie was in 1877 - tot op de dag van vandaag het meest prestigieuze. Het is ook het grootste grastoernooi ter wereld en tijdens het gehele toernooi, dat eind juni/begin juli gehouden wordt in Londen, geldt de verplichting voor elke speler om wit te dragen.

 

Wimbledon hangt dan ook van tradities aan elkaar, sinds 1922 is de locatie al niet meer gewijzigd. Dat betekent dat er al meer dan 100 jaar op het Centre Court gespeeld wordt in de wijk Wimbledon in Londen. Sinds 1902 wordt er ook al met hetzelfde merk bal gespeeld: Slazenger. Ook de uitreiking van de prijzen, de bokaal voor de mannen en de schaal voor vrouwen, gaat met ceremonieel vertoon. Richard Krajicek ging er als enige Nederlander ooit met die bokaal vandoor in 1996.

 

Aan Wimbledon doen jaarlijks 128 mannen en 128 vrouwen mee in het enkelspel. Voor de mannendubbel en vrouwendubbel zijn er elk 64 teams en het gemengd dubbelspel start met 32 teams. De mannen spelen om de best of 5 sets, de vrouwen en gemengd dubbel spelen om de best of 3 sets. Het toernooi wordt via het knock-outsysteem afgewerkt, wat betekent dat bij winst de speler een ronde verder gaat, en bij verlies direct uit het toernooi ligt.

 

In de twee weken die Wimbledon duurt, zijn er dus voor jou als sportsbettor genoeg mogelijkheden om te wedden op Wimbledon. Naast dat je de outright winnaars van het toernooi kunt voorspellen, zijn er voor elke wedstrijd tientallen inzetmogelijkheden te ontdekken in het sportsbook.


Wedden op Roland Garros

Roland Garros, ook wel de French Open genoemd, is de tweede Grand Slam van het jaar. Het toernooi wordt eind mei/begin juni gehouden in Parijs en staat sinds 1891 op de kalender. Sinds 1928 wordt het gespeeld op de huidige locatie: Stade Roland-Garros, naar een Franse vliegenier en oorlogsheld.

 

Roland Garros is een graveltoernooi en er starten 128 mannen en 128 vrouwen aan het enkelspel, plus 64 koppels per dubbelspel. Ook hier wordt via een knock-outsysteem gespeeld, zodat na 2 weken de winnaar gekroond kan worden. Rafael Nadal is de absolute koning van Roland Garros, hij won de titel maar liefst 14 keer tot en met 2022.

 

Wedden op Roland Garros kan natuurlijk op de outright winnaars van het toernooi, maar de meeste kansen liggen uiteraard in de vele individuele wedstrijden. Kort voor aanvang en tijdens de wedstrijden zelf zijn het aantal wedopties het grootst, je kunt dan per wedstrijd tientallen verschillende inzetten plaatsen.


Wedden op Australian Open

De Australian Open is het jongste toernooi van de vier Grand Slams, de eerste editie vond plaats in 1905. Van de vier is dit misschien ook wel het toernooi van de meeste veranderingen. Van locatie tot ondergrond en wanneer het gespeeld wordt: de Australian Open wijzigt nog wel eens.

 

Sinds 1986 is de Australian Open het eerste Grand Slam toernooi van het jaar: het wordt sindsdien in januari gespeeld. Tot 1977 was de Australian Open ook al de eerste op de kalender, maar in de tussenliggende jaren werd het toernooi in december gespeeld.

 

Sinds 1988 is de locatie van de Australian Open het Melbourne Park en datzelfde jaar werd het toernooi voor het eerst op hardcourt gespeeld. Daarvoor was het een grastoernooi. Novak Djokovic haalde de meeste overwinningen ooit op de Australian Open, 10 tot en met 2023.

 

Net als bij Roland Garros worden de enkelspellen mannen en vrouwen met elk 128 spelers gespeeld, en tellen de dubbelspellen allen 64 koppels. In de periode van twee weken wordt via een knock-outsysteem naar een winnaar toegewerkt.

 

In die weken kun je als sportsbettor je hart ophalen. Natuurlijk kun je ook bij wedden op de Australian Open inzetten op de outright winnaars van het toernooi, maar vind je per individuele wedstrijd tientallen inzetmogelijkheden, vooral wanneer de wedstrijd op punt van beginnen staat of al begonnen is.


Wedden op de US Open

De US Open is de laatste Grand Slam van het jaar en wordt eind augustus/begin september gespeeld. De locatie is sinds 1978 het USTA Billie Jean King National Tennis Center in Queens, New York. Sinds die tijd wordt er op hardcourt gespeeld, daarvoor was het sinds de oprichting in 1881 een grastoernooi. Uitzondering waren de jaren 1075-1977, toen werd er even op gravel gespeeld op de US Open.

 

Waar Roland Garros en de Australian Open topspelers kennen die de winst 10 keer of vaker op hun naam wisten te zetten, komen ze in de US niet verder dan 5. Roger Federer deelt deze eer met Pete Sampras en Jimmy Connors. Bij de dames zijn er twee die dat 6 keer deden: Serena Williams en Chris Evert.

 

De US Open is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de Grand Slam met de grootste prijzenpot. De 128 mannen en 128 vrouwen voor het enkelspel en de 64 koppels per dubbelspel kunnen hier dus het meeste geld meer naar huis nemen, en er is geld voor elke speler. Hoe verder je in het knock-outtoernooi komt, hoe hoger de geldprijs uiteraard.

 

Wedden op de US Open gaat niet anders dan bij de andere Grand Slam toernooien: je kunt inzetten op de outright winnaars van het toernooi en daarnaast vind je per wedstrijd tal van mogelijkheden terug om te wedden op de US Open. Vooral net voor aanvang of tijdens de verschillende wedstrijden zul je (extra) wedopties terugvinden die je vooraf niet hebt, waardoor het loont om live te wedden.


Tips voor het wedden op tennis

Wedden op tennis kent andere weddenschappen dan bijvoorbeeld wedden op voetbal of Formule 1. Overeenkomsten zijn de outright weddenschappen op winnaars van toernooien en wedden op winnaars van individuele wedstrijden. Maar vanwege het karakter van de sport heb je bij een wedstrijd maar steeds twee mogelijkheden voor de winnaar: speler A of speler B (of koppel A of koppel B in het geval van dubbelspel). Er is geen gellijkspel mogelijk.

 

Bovendien worden wedstrijden in sets gespeeld, met elke keer een aantal games. Een speler moet met minimaal 2 games verschil winnen in de laatste set, anders worden er aanvullende games gespeeld. In deze opzet lijkt wedden op tennis wel een beetje op wedden op darts.

 

Wat ook anders is, is het verloop van toernooien. Vanaf de eerste ronde zijn tennistoernooien vrijwel altijd knock-outtoernooien, dat betekent dat een verlies meteen leidt tot uitschakeling in het toernooi. Er is geen groepsfase, geen meerdere wedstrijden per ronde, etc. Dat betekent ook dat als een speler zijn of haar dag niet heeft en dus minder presteert, zomaar uitgeschakeld kan worden, hoe sterk die speler op papier ook is.

 

Daarom is de eerste tip voor wedden op tennis dan ook om, indien mogelijk, kort voor de wedstrijd of zelfs tijdens de wedstrijd live in te zetten, om zo optimaal gebruik te maken van de omstandigheden op dat moment.

 

Tennis wedden met een handicap kan mooi zijn, want het kan hogere odds opleveren dan inzetten op de winnaar zonder handicap. Bovendien kun jij je weddenschap winnen terwijl de speler waarop je hebt ingezet, niet wint. Maar let op, want een set kan zo gewonnen zijn door de minder sterke speler, en dan is je weddenschap ineens niet meer zo lucratief.

 

Zoals bij alle sporten, is het goed om je te verdiepen in de wedstrijd, het toernooi, de speler (vorm, statistieken, specialisme) en de omstandigheden voordat je een weddenschap op tennis plaatst. Maar besef ook dat geen enkele weddenschap, hoe goed voorbereid dan ook, een garantie is op winst. Er zijn zoveel factoren waar je geen rekening mee kunt houden die de uitkomst kunnen beïnvloeden, dat het altijd een gokje blijft.Wedden op Tennis: de Beste Odds bij 711 Sport! 

Na voetbal staat tennis op nummer 2 als sport met de meeste leden. Ook om te kijken is tennis wereldwijd populair en wanneer we er graag naar kijken, kun je er vaak ook op wedden. Wedden op tennis maakt toernooien spannender om naar te kijken, omdat niet alleen je favoriete speler strijdt om de winst, maar er voor jou ook wat op het spel staat. Wedden op tennis doe je natuurlijk bij 711, en hier lees je alles wat je hierover moet weten.


Waar kun je wedden op tennis?

Wedden op tennis doe je bij een legale online bookmaker, zoals 711. In ons sportsbook vind je talloze sportweddenschappen op verschillende sporten, zoals voetbal, Formule 1 en natuurlijk tennis.


Is wedden op tennis legaal?

Sinds 1 oktober 2021 is het legaal om online te tennis wedden en in te zetten op andere sporten. Op dat moment is namelijk de Wet Kansspelen op afstand (Wet Koa) van kracht geworden. Onder deze wet kunnen aanbieders een vergunning aanvragen voor het aanbieden van een online casino en/of een online sportsbook.

 

Wedden op tennis is dus legaal zolang je het bij een online sportsbook met een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit doet. Je weet dan zeker dat je weddenschappen eerlijk en veilig afgesloten worden en jij als speler beschermd bent. Uiteraard heeft 711 een Nederlandse vergunning en kun je hier dus vertrouwd wedden op tennis, maar ook op andere sporten.


Welke soorten tennisweddenschappen zijn er?

Wedden op tennis is in de basis best eenvoudig: bij elke wedstrijd is er een winnaar, gelijkspel bestaat niet. Als je dus inzet op de winnaar van een wedstrijd, heb je 50% kans dat je wint. Dat is een hogere kans dan bij veel andere weddenschappen.

 

Maar, alleen tennis wedden op de winnaar is natuurlijk saai, en vooral in wedstrijden waarbij de ene speler veel beter is dan de andere, zijn de odds voor winst van de sterke speler erg laag. Oftewel, daar win je niet veel mee als je daarop inzet, ook al is dat misschien de meest logische weddenschap om te plaatsen.

 

Daarom is het interessant om te kijken naar andere type weddenschappen voor tennis. En daarbij kun je inzetten op een wedstrijd, op een toernooi of op een competitie. Laten we daar eens dieper in duiken.


Wedden op tenniswedstrijden en competities

De meest voorkomende weddenschappen op tennis zijn die op een wedstrijd. Voor een tenniswedstrijd kun je natuurlijk inzetten op de winnaar van de wedstrijd, maar er zijn meer soorten weddenschappen te vinden.

 

Zo leent tennis zich perfect voor het wedden met handicaps. Daarbij bepaal je waarop je wil inzetten, maar geef je een extra voorwaarde mee. Zoals op de uitkomst: Speler A wint met handicap +0.5 betekent dat Speler A de wedstrijd wint of in ieder geval niet verliest met meer dan 0,5 set.

 

Er zijn bij een tenniswedstrijd nog veel meer soorten weddenschappen af te sluiten, zoals:

 

 • Welke speler speelt de meeste games
 • Hoeveel games worden er totaal gespeeld (meestal als een under/over weddenschap)
 • Hoeveel sets worden er totaal gespeeld
 • Stand in sets
 • Totaal aantal gewonnen games per speler (vaak in over/under weddenschappen)
 • Deuce in set/game
 • Correcte score per set in games
 • Totaal aantal games per set
 • Correcte score per set

 

Een deel van deze weddenschappen kan voordat de wedstrijd begint al worden afgesloten, een deel komt beschikbaar wanneer de wedstrijd bezig is. Tennis is dan ook een sport waarop veel live gewed wordt.

 

Je kunt voor de grote competities in tennis, de ATP en WTA, maar ook de Challenger tour en de ITF, tennis wedden op de verschillende wedstrijden.


Weddenschappen op wedstrijden die niet aangeboden worden

Er zijn ook weddenschappen op tennis die bij buitenlandse bookmakers wel aangeboden worden, maar die je in ons sportsbook niet tegen zult komen. Dit komt omdat dit weddenschappen zijn die onder de Nederlandse vergunning niet toegestaan zijn. Denk dan aan weddenschappen als:

 

 • Dubbele fout
 • Aantal dubbele fouten
 • Straf van de scheidsrechter
 • Inroepen van het recht op een challenge
 • Aantal keren dat het recht op een challenge ingeroepen wordt
 • Winst of verlies van een specifieke game of set

 

Dit zijn weddenschappen die door één speler redelijk gemakkelijk te beïnvloeden zijn en daarom vatbaar zijn voor matchfixing.


Wedden op tennistoernooien

Hoewel er door het jaar heen vele verschillende tenniswedstrijden te vinden zijn om op te wedden, zit het grootste wedvolume op de grote toernooien. De vier grote toernooien noemen we de Grand Slams, dit zijn Wimbledon, Roland Garros, Australian Open en US Open. Daarnaast zijn er nog verschillende andere interessante toernooien, bijvoorbeeld in Nederland, zoals de Libéma Open.

 

Overigens is het bijzonder om te vertellen dat tennis de enige sport is waarin het prijzengeld voor mannen en vrouwen gelijk is. Voor elke Grand Slam winnen de vrouwen net zoveel als de mannen. Daar kunnen veel andere sporten nog een voorbeeld aan nemen.


Wedden op Wimbledon

Wimbledon, kort voor The Wimbledon Championships, is één van de vier Grand Slams en is als het oudste tennistoernooi - de eerste editie was in 1877 - tot op de dag van vandaag het meest prestigieuze. Het is ook het grootste grastoernooi ter wereld en tijdens het gehele toernooi, dat eind juni/begin juli gehouden wordt in Londen, geldt de verplichting voor elke speler om wit te dragen.

 

Wimbledon hangt dan ook van tradities aan elkaar, sinds 1922 is de locatie al niet meer gewijzigd. Dat betekent dat er al meer dan 100 jaar op het Centre Court gespeeld wordt in de wijk Wimbledon in Londen. Sinds 1902 wordt er ook al met hetzelfde merk bal gespeeld: Slazenger. Ook de uitreiking van de prijzen, de bokaal voor de mannen en de schaal voor vrouwen, gaat met ceremonieel vertoon. Richard Krajicek ging er als enige Nederlander ooit met die bokaal vandoor in 1996.

 

Aan Wimbledon doen jaarlijks 128 mannen en 128 vrouwen mee in het enkelspel. Voor de mannendubbel en vrouwendubbel zijn er elk 64 teams en het gemengd dubbelspel start met 32 teams. De mannen spelen om de best of 5 sets, de vrouwen en gemengd dubbel spelen om de best of 3 sets. Het toernooi wordt via het knock-outsysteem afgewerkt, wat betekent dat bij winst de speler een ronde verder gaat, en bij verlies direct uit het toernooi ligt.

 

In de twee weken die Wimbledon duurt, zijn er dus voor jou als sportsbettor genoeg mogelijkheden om te wedden op Wimbledon. Naast dat je de outright winnaars van het toernooi kunt voorspellen, zijn er voor elke wedstrijd tientallen inzetmogelijkheden te ontdekken in het sportsbook.


Wedden op Roland Garros

Roland Garros, ook wel de French Open genoemd, is de tweede Grand Slam van het jaar. Het toernooi wordt eind mei/begin juni gehouden in Parijs en staat sinds 1891 op de kalender. Sinds 1928 wordt het gespeeld op de huidige locatie: Stade Roland-Garros, naar een Franse vliegenier en oorlogsheld.

 

Roland Garros is een graveltoernooi en er starten 128 mannen en 128 vrouwen aan het enkelspel, plus 64 koppels per dubbelspel. Ook hier wordt via een knock-outsysteem gespeeld, zodat na 2 weken de winnaar gekroond kan worden. Rafael Nadal is de absolute koning van Roland Garros, hij won de titel maar liefst 14 keer tot en met 2022.

 

Wedden op Roland Garros kan natuurlijk op de outright winnaars van het toernooi, maar de meeste kansen liggen uiteraard in de vele individuele wedstrijden. Kort voor aanvang en tijdens de wedstrijden zelf zijn het aantal wedopties het grootst, je kunt dan per wedstrijd tientallen verschillende inzetten plaatsen.


Wedden op Australian Open

De Australian Open is het jongste toernooi van de vier Grand Slams, de eerste editie vond plaats in 1905. Van de vier is dit misschien ook wel het toernooi van de meeste veranderingen. Van locatie tot ondergrond en wanneer het gespeeld wordt: de Australian Open wijzigt nog wel eens.

 

Sinds 1986 is de Australian Open het eerste Grand Slam toernooi van het jaar: het wordt sindsdien in januari gespeeld. Tot 1977 was de Australian Open ook al de eerste op de kalender, maar in de tussenliggende jaren werd het toernooi in december gespeeld.

 

Sinds 1988 is de locatie van de Australian Open het Melbourne Park en datzelfde jaar werd het toernooi voor het eerst op hardcourt gespeeld. Daarvoor was het een grastoernooi. Novak Djokovic haalde de meeste overwinningen ooit op de Australian Open, 10 tot en met 2023.

 

Net als bij Roland Garros worden de enkelspellen mannen en vrouwen met elk 128 spelers gespeeld, en tellen de dubbelspellen allen 64 koppels. In de periode van twee weken wordt via een knock-outsysteem naar een winnaar toegewerkt.

 

In die weken kun je als sportsbettor je hart ophalen. Natuurlijk kun je ook bij wedden op de Australian Open inzetten op de outright winnaars van het toernooi, maar vind je per individuele wedstrijd tientallen inzetmogelijkheden, vooral wanneer de wedstrijd op punt van beginnen staat of al begonnen is.


Wedden op de US Open

De US Open is de laatste Grand Slam van het jaar en wordt eind augustus/begin september gespeeld. De locatie is sinds 1978 het USTA Billie Jean King National Tennis Center in Queens, New York. Sinds die tijd wordt er op hardcourt gespeeld, daarvoor was het sinds de oprichting in 1881 een grastoernooi. Uitzondering waren de jaren 1075-1977, toen werd er even op gravel gespeeld op de US Open.

 

Waar Roland Garros en de Australian Open topspelers kennen die de winst 10 keer of vaker op hun naam wisten te zetten, komen ze in de US niet verder dan 5. Roger Federer deelt deze eer met Pete Sampras en Jimmy Connors. Bij de dames zijn er twee die dat 6 keer deden: Serena Williams en Chris Evert.

 

De US Open is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de Grand Slam met de grootste prijzenpot. De 128 mannen en 128 vrouwen voor het enkelspel en de 64 koppels per dubbelspel kunnen hier dus het meeste geld meer naar huis nemen, en er is geld voor elke speler. Hoe verder je in het knock-outtoernooi komt, hoe hoger de geldprijs uiteraard.

 

Wedden op de US Open gaat niet anders dan bij de andere Grand Slam toernooien: je kunt inzetten op de outright winnaars van het toernooi en daarnaast vind je per wedstrijd tal van mogelijkheden terug om te wedden op de US Open. Vooral net voor aanvang of tijdens de verschillende wedstrijden zul je (extra) wedopties terugvinden die je vooraf niet hebt, waardoor het loont om live te wedden.


Tips voor het wedden op tennis

Wedden op tennis kent andere weddenschappen dan bijvoorbeeld wedden op voetbal of Formule 1. Overeenkomsten zijn de outright weddenschappen op winnaars van toernooien en wedden op winnaars van individuele wedstrijden. Maar vanwege het karakter van de sport heb je bij een wedstrijd maar steeds twee mogelijkheden voor de winnaar: speler A of speler B (of koppel A of koppel B in het geval van dubbelspel). Er is geen gellijkspel mogelijk.

 

Bovendien worden wedstrijden in sets gespeeld, met elke keer een aantal games. Een speler moet met minimaal 2 games verschil winnen in de laatste set, anders worden er aanvullende games gespeeld. In deze opzet lijkt wedden op tennis wel een beetje op wedden op darts.

 

Wat ook anders is, is het verloop van toernooien. Vanaf de eerste ronde zijn tennistoernooien vrijwel altijd knock-outtoernooien, dat betekent dat een verlies meteen leidt tot uitschakeling in het toernooi. Er is geen groepsfase, geen meerdere wedstrijden per ronde, etc. Dat betekent ook dat als een speler zijn of haar dag niet heeft en dus minder presteert, zomaar uitgeschakeld kan worden, hoe sterk die speler op papier ook is.

 

Daarom is de eerste tip voor wedden op tennis dan ook om, indien mogelijk, kort voor de wedstrijd of zelfs tijdens de wedstrijd live in te zetten, om zo optimaal gebruik te maken van de omstandigheden op dat moment.

 

Tennis wedden met een handicap kan mooi zijn, want het kan hogere odds opleveren dan inzetten op de winnaar zonder handicap. Bovendien kun jij je weddenschap winnen terwijl de speler waarop je hebt ingezet, niet wint. Maar let op, want een set kan zo gewonnen zijn door de minder sterke speler, en dan is je weddenschap ineens niet meer zo lucratief.

 

Zoals bij alle sporten, is het goed om je te verdiepen in de wedstrijd, het toernooi, de speler (vorm, statistieken, specialisme) en de omstandigheden voordat je een weddenschap op tennis plaatst. Maar besef ook dat geen enkele weddenschap, hoe goed voorbereid dan ook, een garantie is op winst. Er zijn zoveel factoren waar je geen rekening mee kunt houden die de uitkomst kunnen beïnvloeden, dat het altijd een gokje blijft.

s, Basketbal, Wielrennen 

Wedden op Formule 1

Wedden op Voetbal