Live Roulette Strategie bij 711 Casino!

In Nederland is live roulette enorm populair. Niet zo gek, want je speelt met je eigen geluksnummer(s) en hoeft weinig kennis van het spel te hebben om het te kunnen spelen. Inzetten op je nummer(s) en wachten of het balletje in het juiste vakje valt.

 

Maar wat als jouw nummer nou maar steeds niet valt? Door te spelen met een roulettestrategie haal je het meeste uit het spel, kun je vaak langer met je geld doen en kun je vaak kleine winstjes maken (en af en toe alsnog verliezen, want het is en blijft natuurlijk online gokken). Wij hebben meest bekende en gebruikte roulettestrategie voor jou op een rijtje gezet.


Wat is een roulettestrategie?

Terwijl de ene speler vertrouwt op zijn of haar geluksnummer(s) en de ander kijkt naar de zogenoemde koude of warme nummers en daar zijn inzet op baseert, zijn er ook spelers die live roulette meer systematisch aanpakken.

 

Zij maken gebruik van een roulettestrategie: een systeem van inzetten, gebaseerd op de resultaten van het spel. Er zijn tal van strategieën, van heel progressief naar meer behouden.

 

Het is belangrijk om te blijven realiseren dat het gebruik van een strategie op geen enkele manier gegarandeerd winst betekent. Roulette is een kansspel met een huisvoordeel van 2,7% (of hoger wanneer er bijvoorbeeld gespeeld wordt met 00), en geen enkele strategie kan het huisvoordeel verlagen.

 

Wel kun je met een strategie in veel gevallen langer spelen voor hetzelfde geld, en zul je wellicht vaker een klein winstje maken. Maar je zult ook wel eens verliezen, en dat kun je niet voorkomen. Dat gezegd hebbende, laten we eens verder in de roulettestrategieën duiken!

 

Martingale
 

Vraag je iemand om een roulettestrategie, dan is de kans groot dat ze Martingale zeggen. Martingale, of Martingaal in het Nederlands, is een waarschijnlijkheidstheorie die gebruikt kan worden om een inzetstrategie op te baseren.

 

Bij Martingale ga je als speler na elk verlies je inzet dusdanig verhogen dat je bij de eerstvolgende winst al je eerdere verliezen goedmaakt. Dat klinkt ingewikkeld en er hoort een hele wiskundige formule bij. Maar voor inzetten op de live roulette is het vrij eenvoudig.

 

Je begint met een basisinzet, deze zet je in op een enkelvoudige kans (rood of zwart, hoog of laag, even of oneven). Als je verliest, verdubbel je je basisinzet en zet op dezelfde kans in. Verlies je weer, verdubbel je weer je inzet, en dat gaat zo verder tot je wint. Na een winst ga je terug naar de basisinzet.

 

Stel dat je begint met €1 en je zet in op zwart, maar er valt zeven keer achtereen rood. Dan heb je dit ingezet: €1 - €2 - €4 - €8 - €16 - €32 - €64. Totaal is dat €127. Je achtste inzet bedraagt €128 en nu valt zwart. Je wint €128 (uitbetaling 1:1) en hebt dus een totale winst van €1 op de reeks.

 

Als je dit onbeperkt zou kunnen doen (verdubbelen) tot je winst hebt, dan zou je dus altijd winnen. Maar je kunt dit niet onbeperkt doen. Allereerst kan je eigen budget een knelpunt worden. Zoals je zag, moet je als je begint met €1, na 7 verliezen €128 inzetten, en heb je €127 verloren. Dat is €255. Blijf je verliezen, dan moet je steeds verdubbelen en zit je bij de 11e inzet al op €1024 (en €1023 verlies). Je moet dan dus al ruim €2000 saldo hebben. Verlies je weer, dan zet je €2048 in en had je al ruim €4000 nodig.

 

Ergens zit er dus een grens aan je budget waardoor je niet meer in kunt zetten en dus je verlies zult moeten nemen. Hoe lager je basisinzet, hoe langer je door kunt spelen met hetzelfde geld, maar zelfs als je op 20 cent begint, loop je ergens tegen je grens aan.

 

En heb je een praktisch grenzeloos budget om online te gokken, dan nog kun je bij Martingale tegen een grens aanlopen. Elke roulettetafel heeft namelijk ook een tafellimiet: hoeveel je maximaal in mag zetten in één ronde. In veel gevallen mag je maximaal €2000 of €5000 per ronde inzetten.

 

Stel dat de tafellimiet €2000 is en jij begint met een inzet van €1. Dat betekent dat je na 11 verliesrondes al niet meer genoeg in kunt zetten, omdat je dan €2048 in zou moeten zetten. Is de tafellimiet €5000 dan kun je 13 inzetten doen als je begint met €1, dat is dan €4096. Zelfs aan de tafels voor highrollers (waar je €10.000 of meer in kunt zetten) loop je al snel tegen de limiet aan op deze manier.

 

Bovendien is het je goed te realiseren dat je met Martingale slechts eenmaal je basisinzet wint als je een winnende inzet hebt, in ons voorbeeld €1. Kortom, Martingale is een heel progressieve inzetstrategie die behoorlijk risicovol is.


Paroli

De Paroli-strategie wordt ook wel de omgekeerde Martingale genoemd. Dat komt omdat je gaat verdubbelen wanneer je wint. Dit doe je wederom met inzetten op enkelvoudige kansen op de live roulette. Hierdoor zul je in een winnende reeks flink winnen, en blijven je verliezen bij een verliesreeks juist beperkt. Ter vergelijking: als je met een basisinzet bij Martingale 5 keer op rij verliest, heb je €31 verloren. Bij Paroli is dat €5. En naarmate de verliesreeks langer wordt, loopt dit verschil alleen maar op.

 

Daar tegenover staat dat je bij een winreeks van 5 bij Martingale €5 gewonnen hebt bij een basisinzet van €1. Bij Paroli heb je de volgende inzetten gedaan: €1 - €2 - €4 - €8 - €16 en daarmee €31 gewonnen.

 

Oftewel, de Paroli is een stuk minder progressief en dus ook een stuk minder risicovol. En als je hier tegen de tafellimiet aan mocht lopen, heb je al flink gewonnen en zul je dat waarschijnlijk een stuk minder vervelend vinden dan bij Martingale. Aan de andere kant: als je in een verliesreeks zit, maak je dit niet eenvoudig goed als er maar af en toe een winstje tussendoor zit. Je moet in een flinke winstreeks zitten om ook serieus winst te maken.

 

Fibonacci
 

Fibonacci was de bijnaam van Leonardo van Pisa, een Italiaanse wiskundige, die de reeks van Fibonacci bij het publiek bekend gemaakt heeft. Deze reeks van getallen heeft interessante eigenschappen voor iedereen die met cijfers bezig is, en kan dus perfect worden toegepast op een kansspel dat draait om cijferreeksen: live roulette.

 

De officiële reeks van Fibonacci begint met 0 en 1, en elk opvolgend nummer is de som van de twee eerdere getallen. Het derde getal is dus 2, dan 3, dan 5 en zo gaat het verder: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765, 10946.

 

Hoe gebruik je dit als roulettestrategie? Je maakt een getallenreeks beginnend met je basisinzet. Het gemakkelijkste is om te beginnen met €1, omdat je dan de oorspronkelijke reeks kunt volgen (minus de 0 want €0 inzetten gaat niet). De stelregel is om na elke verlies een stap vooruitgaat in de reeks, en bij winst twee stappen terug.

 

Je kunt ook met een willekeurige andere inzet beginnen, en de reeks dan vanaf daar voor jezelf uitschrijven. De eerste twee inzetten zijn in ieder geval altijd gelijk, en vanaf daar is elke stap verder de som van de twee getallen daarvoor. Bijvoorbeeld 2, 2, 4, 6, 10, 16, 26, 42, 68, 110, 178 etc.

 

Deze reeks is veel minder progressief en dus met een lager risico. Wel is deze wat moeilijker toe te passen, omdat je of snel moet weten wat de volgende inzet gaat zijn, of de reeks opgeschreven bij het spel moet houden. Aan de andere kant zul je niet zo snel tegen een tafellimiet aanlopen als bij de Martingale.

 

Er is ook een omgekeerde Fibonacci, dan ga je bij verlies een stap vooruit en bij winst twee achteruit.


D’Alembert

D’Alembert was een Franse wiskundige die op veel vlakken een belangrijke bijdrage heeft gedaan, zoals in de wereld van cijferreeksen. Zijn naam wordt gekoppeld aan een roulettestrategie die gematigd progressief is. Ook voor D’Alembert speel je op de live roulette met de enkelvoudige kansen.

Verder is het een vrij eenvoudig te volgen reeks: je begint met een basisinzet en bij verlies zet je €1 meer in. Bij winst zet je €1 minder in. Deze strategie gaat uit van het wiskundige principe dat bij een groot aantal inzetten het aantal keren winst en verlies ongeveer gelijkligt, waardoor je op basis van je inzetten in de meeste gevallen met (een kleine) winst naar huis gaat.

 

D’Alembert is ook een progressieve strategie, al is hij een stuk minder risicovol dan bijvoorbeeld de Martingale, omdat er geen sprake is van verdubbeling. De omgekeerde D’Alembert bestaat ook: dan zet je bij winst €1 meer in, en bij winst €1 minder.

 

Labouchere
 

Wat gebeurt er als je, voordat je gaat spelen, bepaalt bij hoeveel winst je stopt? Bij bovenstaande strategieën kun je eindeloos doorgaan, tenzij je tegen de tafellimiet aanloopt, je budget op is of je zelf besluit te stoppen. Bij Labouchere bepaal je zelf welke winst je wil behalen, en stop je ook wanneer je dit bereikt hebt.

 

Op basis van dit bedrag, wat je dus zelf bepaalt, wordt je inzetstrategie vastgesteld. Stel dat je besloten hebt te stoppen bij €20 winst, dan maak je een cijferreeks van in totaal 20 (21 mag ook). Dat kan zijn: 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6.

 

Je eerste inzet is het totaal van de buitenste twee getallen, dus €7, op enkelvoudige kansen. Win je, dan streep je de 1 en 6 weg en zet je wederom €7 in (2 + 5). Dit doe je net zo lang tot je geen getallen meer weg kan strepen.

 

Verlies je, dan zet je het totaal van die inzet (in ons voorbeeld 7) achteraan de reeks en is dat de volgende keer dus het buitenste getal. Verlies je de eerste inzet, dan wordt de reeks 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 en bedraagt de volgende inzet €8 (1 + 7).

 

Hoe hoger het gewenste winbedrag, hoe groter de getallen of hoe langer de reeks. Het is ook goed om naast een winstbedrag een verliesbedrag vast te stellen, en te stoppen als je deze bereikt hebt. Want hoewel de strategie minder progressief is dan Martingale, kan het vrij snel oplopen als je in een verliesreeks terechtkomt.

 

Zoals je wellicht ook ziet, is Labouchere niet de meest eenvoudige strategie, omdat er geen vaste getallenreeks of regels als verdubbelen na winst/verlies zijn.


Pivot

Pivot betekent zoveel als spil of draaipunt. Een pivot tabel is een verzameling waarden uit andere bronnen in een statistisch proces. In live roulette gaat de pivot-strategie ervan uit dat in een serie van 36 draaien, er gemiddeld 24 verschillende getallen vallen. Enkele vallen dus vaker, en een derde van alle getallen valt niet in die reeks.

 

Jouw pivot-getal is het getal dat, vanaf het moment dat je plaatsneemt aan de roulettetafel, als eerste twee keer valt. Je moet dus een aantal rondes kijken zonder meespelen, voordat je daadwerkelijk kunt gaan spelen. Heb je je pivot-getal gevonden, dan ga je de komende 36 rondes inzetten op dit getal. Mocht het getal weer vallen, dan stop je de reeks en bepaal je opnieuw je pivot-getal om op in te zetten. Dit kan ook een getal zijn dat tijdens jouw sessie tweemaal is gevallen.

 

Laten we dat eens verduidelijken met een voorbeeld. Je eerste pivot-getal is vastgesteld op 8. Je besluit €1 per ronde in te zetten op 8. De reeks uitslagen vanaf jouw eerste inzet ziet er als volgt uit: 1 – 35 – 6 – 23 – 7 – 36 – 35 – 8. Je hebt geen 36 rondes ingezet maar ‘jouw’ 8 is gevallen. Je hebt €8 ingezet en €36 gewonnen, en dus tot dusver €28 winst. Op basis van deze reeks zou je volgende pivot-getal 35 kunnen zijn. Je kunt ook wachten op een nieuwe reeks om een nieuw pivot-getal vast te stellen, je kiest dan het nummer dat tweemaal gevallen is.

 

De pivot-strategie gebruikt, in tegenstelling tot de meeste andere strategieën, geen enkelvoudige inzetten maar inzet op een heel nummer (plein). Liefhebbers van roulette zullen deze strategie daarom aantrekkelijker vinden, omdat het spelen op enkelvoudige inzetten vaak minder spannend is.

 

De strategie is niet progressief, mits je steeds dezelfde inzet doet. Een gevorderde speler kan in een sessie meerdere pivot-nummers tegelijk spelen, waarbij het natuurlijk goed opletten is welke nummers er vallen!

 

James Bond
 

Misschien wel de grootste filmheld aller tijden heeft ook een eigen strategie voor de live roulette. James Bond houdt niet alleen van Martini’s (shaken, not stirred) en mooie vrouwen, ook van het casino en waagt in vele films met enige regelmaat een gokje. De schrijver van James Bond, Ian Fleming, heeft voor de spion een eigen strategie bedacht.

 

De James Bond strategie is niet progressief, je zet dus elke ronde hetzelfde in. Hierbij bepaal je hoeveel je per ronde wil inzetten, en deze inzet verdeel je als volgt:

 

  • Op de 0 zet je 5% van je totale inzet.
  • De sixline 13-18 krijgt 25% van je inzet
  • Op 19-36 zet je 70% van je inzet

 

Zet je dus €10 per ronde in, dan is dat 50 cent op de 0, €2,50 op de sixline 13-18 en totaal €7 op 19-36. Met deze strategie zet je op 25 van de totaal 37 vakjes in, je winkans is daarmee 2/3 of 67,6%. Je verliest alleen als de lage getallen (1-12) vallen, in andere gevallen win je.

 

Je kunt dit met elk gewenst bedrag doen, mits je rekening houdt met de minimuminzet. Stel dat je minimaal 20 cent per getal in moet zetten, dan kun je dit als basis nemen om op de 0 te zetten. Op de sixline 13-18 zet je dan €1 in, en op 19-36 €2,80. Je hebt dan in totaal €4 ingezet. Wist je dat James Bond deze strategie zelf speelt met €200 per ronde?


Kies jouw ideale roulettestrategie

Naast deze strategieën, die het meest bekend zijn, zijn er tal van minder bekende strategieën. Ook zijn er spelers die zelf een eigen strategie bedenken, bijvoorbeeld gebaseerd op eerder gevallen getallen, warme of koude nummers, of een andere insteek. Wel blijft het goed te beseffen dat live roulette geen geheugen heeft. Elke ronde staat op zichzelf; de uitkomst is altijd willekeurig en heeft geen verband met een eerdere uitkomst.

 

Een roulettestrategie kan dus nooit winst garanderen. Wel kun je hiermee verliezen beperken, langer in het live casino spelen met je budget of, vooral wanneer je op tijd stopt, regelmatig een kleine winst realiseren.

 

De beste strategie voor jou bepaal je bijvoorbeeld aan de hand van hoeveel risico je bereid bent te nemen, wat je budget is maar ook hoeveel tijd je hebt. Kies vooral een strategie die bij jou en jouw spelgedrag past, of speel lekker vrij zonder je te laten leiden door een strategie als je daar zin in hebt!

 

Je kunt bepaalde strategieën, zoals Martingale, ook toepassen op spellen als live baccarat of live blackjack.Live Roulette Strategie bij 711 Casino!
In Nederland is live roulette enorm populair. Niet zo gek, want je speelt met je eigen geluksnummer(s) en hoeft weinig kennis van het spel te hebben om het te kunnen spelen. Inzetten op je nummer(s) en wachten of het balletje in het juiste vakje valt.

 

Maar wat als jouw nummer nou maar steeds niet valt? Door te spelen met een roulettestrategie haal je het meeste uit het spel, kun je vaak langer met je geld doen en kun je vaak kleine winstjes maken (en af en toe alsnog verliezen, want het is en blijft natuurlijk online gokken). Wij hebben meest bekende en gebruikte roulettestrategie voor jou op een rijtje gezet.


Wat is een roulettestrategie?

Terwijl de ene speler vertrouwt op zijn of haar geluksnummer(s) en de ander kijkt naar de zogenoemde koude of warme nummers en daar zijn inzet op baseert, zijn er ook spelers die live roulette meer systematisch aanpakken.

 

Zij maken gebruik van een roulettestrategie: een systeem van inzetten, gebaseerd op de resultaten van het spel. Er zijn tal van strategieën, van heel progressief naar meer behouden.

 

Het is belangrijk om te blijven realiseren dat het gebruik van een strategie op geen enkele manier gegarandeerd winst betekent. Roulette is een kansspel met een huisvoordeel van 2,7% (of hoger wanneer er bijvoorbeeld gespeeld wordt met 00), en geen enkele strategie kan het huisvoordeel verlagen.

 

Wel kun je met een strategie in veel gevallen langer spelen voor hetzelfde geld, en zul je wellicht vaker een klein winstje maken. Maar je zult ook wel eens verliezen, en dat kun je niet voorkomen. Dat gezegd hebbende, laten we eens verder in de roulettestrategieën duiken!

 

Martingale
 

Vraag je iemand om een roulettestrategie, dan is de kans groot dat ze Martingale zeggen. Martingale, of Martingaal in het Nederlands, is een waarschijnlijkheidstheorie die gebruikt kan worden om een inzetstrategie op te baseren.

 

Bij Martingale ga je als speler na elk verlies je inzet dusdanig verhogen dat je bij de eerstvolgende winst al je eerdere verliezen goedmaakt. Dat klinkt ingewikkeld en er hoort een hele wiskundige formule bij. Maar voor inzetten op de live roulette is het vrij eenvoudig.

 

Je begint met een basisinzet, deze zet je in op een enkelvoudige kans (rood of zwart, hoog of laag, even of oneven). Als je verliest, verdubbel je je basisinzet en zet op dezelfde kans in. Verlies je weer, verdubbel je weer je inzet, en dat gaat zo verder tot je wint. Na een winst ga je terug naar de basisinzet.

 

Stel dat je begint met €1 en je zet in op zwart, maar er valt zeven keer achtereen rood. Dan heb je dit ingezet: €1 - €2 - €4 - €8 - €16 - €32 - €64. Totaal is dat €127. Je achtste inzet bedraagt €128 en nu valt zwart. Je wint €128 (uitbetaling 1:1) en hebt dus een totale winst van €1 op de reeks.

 

Als je dit onbeperkt zou kunnen doen (verdubbelen) tot je winst hebt, dan zou je dus altijd winnen. Maar je kunt dit niet onbeperkt doen. Allereerst kan je eigen budget een knelpunt worden. Zoals je zag, moet je als je begint met €1, na 7 verliezen €128 inzetten, en heb je €127 verloren. Dat is €255. Blijf je verliezen, dan moet je steeds verdubbelen en zit je bij de 11e inzet al op €1024 (en €1023 verlies). Je moet dan dus al ruim €2000 saldo hebben. Verlies je weer, dan zet je €2048 in en had je al ruim €4000 nodig.

 

Ergens zit er dus een grens aan je budget waardoor je niet meer in kunt zetten en dus je verlies zult moeten nemen. Hoe lager je basisinzet, hoe langer je door kunt spelen met hetzelfde geld, maar zelfs als je op 20 cent begint, loop je ergens tegen je grens aan.

 

En heb je een praktisch grenzeloos budget om online te gokken, dan nog kun je bij Martingale tegen een grens aanlopen. Elke roulettetafel heeft namelijk ook een tafellimiet: hoeveel je maximaal in mag zetten in één ronde. In veel gevallen mag je maximaal €2000 of €5000 per ronde inzetten.

 

Stel dat de tafellimiet €2000 is en jij begint met een inzet van €1. Dat betekent dat je na 11 verliesrondes al niet meer genoeg in kunt zetten, omdat je dan €2048 in zou moeten zetten. Is de tafellimiet €5000 dan kun je 13 inzetten doen als je begint met €1, dat is dan €4096. Zelfs aan de tafels voor highrollers (waar je €10.000 of meer in kunt zetten) loop je al snel tegen de limiet aan op deze manier.

 

Bovendien is het je goed te realiseren dat je met Martingale slechts eenmaal je basisinzet wint als je een winnende inzet hebt, in ons voorbeeld €1. Kortom, Martingale is een heel progressieve inzetstrategie die behoorlijk risicovol is.


Paroli

De Paroli-strategie wordt ook wel de omgekeerde Martingale genoemd. Dat komt omdat je gaat verdubbelen wanneer je wint. Dit doe je wederom met inzetten op enkelvoudige kansen op de live roulette. Hierdoor zul je in een winnende reeks flink winnen, en blijven je verliezen bij een verliesreeks juist beperkt. Ter vergelijking: als je met een basisinzet bij Martingale 5 keer op rij verliest, heb je €31 verloren. Bij Paroli is dat €5. En naarmate de verliesreeks langer wordt, loopt dit verschil alleen maar op.

 

Daar tegenover staat dat je bij een winreeks van 5 bij Martingale €5 gewonnen hebt bij een basisinzet van €1. Bij Paroli heb je de volgende inzetten gedaan: €1 - €2 - €4 - €8 - €16 en daarmee €31 gewonnen.

 

Oftewel, de Paroli is een stuk minder progressief en dus ook een stuk minder risicovol. En als je hier tegen de tafellimiet aan mocht lopen, heb je al flink gewonnen en zul je dat waarschijnlijk een stuk minder vervelend vinden dan bij Martingale. Aan de andere kant: als je in een verliesreeks zit, maak je dit niet eenvoudig goed als er maar af en toe een winstje tussendoor zit. Je moet in een flinke winstreeks zitten om ook serieus winst te maken.

 

Fibonacci
 

Fibonacci was de bijnaam van Leonardo van Pisa, een Italiaanse wiskundige, die de reeks van Fibonacci bij het publiek bekend gemaakt heeft. Deze reeks van getallen heeft interessante eigenschappen voor iedereen die met cijfers bezig is, en kan dus perfect worden toegepast op een kansspel dat draait om cijferreeksen: live roulette.

 

De officiële reeks van Fibonacci begint met 0 en 1, en elk opvolgend nummer is de som van de twee eerdere getallen. Het derde getal is dus 2, dan 3, dan 5 en zo gaat het verder: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765, 10946.

 

Hoe gebruik je dit als roulettestrategie? Je maakt een getallenreeks beginnend met je basisinzet. Het gemakkelijkste is om te beginnen met €1, omdat je dan de oorspronkelijke reeks kunt volgen (minus de 0 want €0 inzetten gaat niet). De stelregel is om na elke verlies een stap vooruitgaat in de reeks, en bij winst twee stappen terug.

 

Je kunt ook met een willekeurige andere inzet beginnen, en de reeks dan vanaf daar voor jezelf uitschrijven. De eerste twee inzetten zijn in ieder geval altijd gelijk, en vanaf daar is elke stap verder de som van de twee getallen daarvoor. Bijvoorbeeld 2, 2, 4, 6, 10, 16, 26, 42, 68, 110, 178 etc.

 

Deze reeks is veel minder progressief en dus met een lager risico. Wel is deze wat moeilijker toe te passen, omdat je of snel moet weten wat de volgende inzet gaat zijn, of de reeks opgeschreven bij het spel moet houden. Aan de andere kant zul je niet zo snel tegen een tafellimiet aanlopen als bij de Martingale.

 

Er is ook een omgekeerde Fibonacci, dan ga je bij verlies een stap vooruit en bij winst twee achteruit.


D’Alembert

D’Alembert was een Franse wiskundige die op veel vlakken een belangrijke bijdrage heeft gedaan, zoals in de wereld van cijferreeksen. Zijn naam wordt gekoppeld aan een roulettestrategie die gematigd progressief is. Ook voor D’Alembert speel je op de live roulette met de enkelvoudige kansen.

Verder is het een vrij eenvoudig te volgen reeks: je begint met een basisinzet en bij verlies zet je €1 meer in. Bij winst zet je €1 minder in. Deze strategie gaat uit van het wiskundige principe dat bij een groot aantal inzetten het aantal keren winst en verlies ongeveer gelijkligt, waardoor je op basis van je inzetten in de meeste gevallen met (een kleine) winst naar huis gaat.

 

D’Alembert is ook een progressieve strategie, al is hij een stuk minder risicovol dan bijvoorbeeld de Martingale, omdat er geen sprake is van verdubbeling. De omgekeerde D’Alembert bestaat ook: dan zet je bij winst €1 meer in, en bij winst €1 minder.

 

Labouchere
 

Wat gebeurt er als je, voordat je gaat spelen, bepaalt bij hoeveel winst je stopt? Bij bovenstaande strategieën kun je eindeloos doorgaan, tenzij je tegen de tafellimiet aanloopt, je budget op is of je zelf besluit te stoppen. Bij Labouchere bepaal je zelf welke winst je wil behalen, en stop je ook wanneer je dit bereikt hebt.

 

Op basis van dit bedrag, wat je dus zelf bepaalt, wordt je inzetstrategie vastgesteld. Stel dat je besloten hebt te stoppen bij €20 winst, dan maak je een cijferreeks van in totaal 20 (21 mag ook). Dat kan zijn: 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6.

 

Je eerste inzet is het totaal van de buitenste twee getallen, dus €7, op enkelvoudige kansen. Win je, dan streep je de 1 en 6 weg en zet je wederom €7 in (2 + 5). Dit doe je net zo lang tot je geen getallen meer weg kan strepen.

 

Verlies je, dan zet je het totaal van die inzet (in ons voorbeeld 7) achteraan de reeks en is dat de volgende keer dus het buitenste getal. Verlies je de eerste inzet, dan wordt de reeks 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 en bedraagt de volgende inzet €8 (1 + 7).

 

Hoe hoger het gewenste winbedrag, hoe groter de getallen of hoe langer de reeks. Het is ook goed om naast een winstbedrag een verliesbedrag vast te stellen, en te stoppen als je deze bereikt hebt. Want hoewel de strategie minder progressief is dan Martingale, kan het vrij snel oplopen als je in een verliesreeks terechtkomt.

 

Zoals je wellicht ook ziet, is Labouchere niet de meest eenvoudige strategie, omdat er geen vaste getallenreeks of regels als verdubbelen na winst/verlies zijn.


Pivot

Pivot betekent zoveel als spil of draaipunt. Een pivot tabel is een verzameling waarden uit andere bronnen in een statistisch proces. In live roulette gaat de pivot-strategie ervan uit dat in een serie van 36 draaien, er gemiddeld 24 verschillende getallen vallen. Enkele vallen dus vaker, en een derde van alle getallen valt niet in die reeks.

 

Jouw pivot-getal is het getal dat, vanaf het moment dat je plaatsneemt aan de roulettetafel, als eerste twee keer valt. Je moet dus een aantal rondes kijken zonder meespelen, voordat je daadwerkelijk kunt gaan spelen. Heb je je pivot-getal gevonden, dan ga je de komende 36 rondes inzetten op dit getal. Mocht het getal weer vallen, dan stop je de reeks en bepaal je opnieuw je pivot-getal om op in te zetten. Dit kan ook een getal zijn dat tijdens jouw sessie tweemaal is gevallen.

 

Laten we dat eens verduidelijken met een voorbeeld. Je eerste pivot-getal is vastgesteld op 8. Je besluit €1 per ronde in te zetten op 8. De reeks uitslagen vanaf jouw eerste inzet ziet er als volgt uit: 1 – 35 – 6 – 23 – 7 – 36 – 35 – 8. Je hebt geen 36 rondes ingezet maar ‘jouw’ 8 is gevallen. Je hebt €8 ingezet en €36 gewonnen, en dus tot dusver €28 winst. Op basis van deze reeks zou je volgende pivot-getal 35 kunnen zijn. Je kunt ook wachten op een nieuwe reeks om een nieuw pivot-getal vast te stellen, je kiest dan het nummer dat tweemaal gevallen is.

 

De pivot-strategie gebruikt, in tegenstelling tot de meeste andere strategieën, geen enkelvoudige inzetten maar inzet op een heel nummer (plein). Liefhebbers van roulette zullen deze strategie daarom aantrekkelijker vinden, omdat het spelen op enkelvoudige inzetten vaak minder spannend is.

 

De strategie is niet progressief, mits je steeds dezelfde inzet doet. Een gevorderde speler kan in een sessie meerdere pivot-nummers tegelijk spelen, waarbij het natuurlijk goed opletten is welke nummers er vallen!

 

James Bond
 

Misschien wel de grootste filmheld aller tijden heeft ook een eigen strategie voor de live roulette. James Bond houdt niet alleen van Martini’s (shaken, not stirred) en mooie vrouwen, ook van het casino en waagt in vele films met enige regelmaat een gokje. De schrijver van James Bond, Ian Fleming, heeft voor de spion een eigen strategie bedacht.

 

De James Bond strategie is niet progressief, je zet dus elke ronde hetzelfde in. Hierbij bepaal je hoeveel je per ronde wil inzetten, en deze inzet verdeel je als volgt:

 

  • Op de 0 zet je 5% van je totale inzet.
  • De sixline 13-18 krijgt 25% van je inzet
  • Op 19-36 zet je 70% van je inzet

 

Zet je dus €10 per ronde in, dan is dat 50 cent op de 0, €2,50 op de sixline 13-18 en totaal €7 op 19-36. Met deze strategie zet je op 25 van de totaal 37 vakjes in, je winkans is daarmee 2/3 of 67,6%. Je verliest alleen als de lage getallen (1-12) vallen, in andere gevallen win je.

 

Je kunt dit met elk gewenst bedrag doen, mits je rekening houdt met de minimuminzet. Stel dat je minimaal 20 cent per getal in moet zetten, dan kun je dit als basis nemen om op de 0 te zetten. Op de sixline 13-18 zet je dan €1 in, en op 19-36 €2,80. Je hebt dan in totaal €4 ingezet. Wist je dat James Bond deze strategie zelf speelt met €200 per ronde?


Kies jouw ideale roulettestrategie

Naast deze strategieën, die het meest bekend zijn, zijn er tal van minder bekende strategieën. Ook zijn er spelers die zelf een eigen strategie bedenken, bijvoorbeeld gebaseerd op eerder gevallen getallen, warme of koude nummers, of een andere insteek. Wel blijft het goed te beseffen dat live roulette geen geheugen heeft. Elke ronde staat op zichzelf; de uitkomst is altijd willekeurig en heeft geen verband met een eerdere uitkomst.

 

Een roulettestrategie kan dus nooit winst garanderen. Wel kun je hiermee verliezen beperken, langer in het live casino spelen met je budget of, vooral wanneer je op tijd stopt, regelmatig een kleine winst realiseren.

 

De beste strategie voor jou bepaal je bijvoorbeeld aan de hand van hoeveel risico je bereid bent te nemen, wat je budget is maar ook hoeveel tijd je hebt. Kies vooral een strategie die bij jou en jouw spelgedrag past, of speel lekker vrij zonder je te laten leiden door een strategie als je daar zin in hebt!

 

Je kunt bepaalde strategieën, zoals Martingale, ook toepassen op spellen als live baccarat of live blackjack.